nieuws

Kipketen KFC zet beveiliging VN voor schut

Bedrijfsvoering

Een publiciteitsstunt van KFC heeft voor opschudding gezorgd bij de Verenigde naties. Een acteur verkleed, als de al jaren geleden overleden oprichter, Colonel Harland Sanders wist zelfs door te dringen tot de voorzitter van de vergadering der VN, Ali Treki.

Kipketen KFC zet beveiliging VN voor schut

De als Harland Sanders verklede acteur kreeg een beveiligingsmedewerker zover hem een rondleiding te geven. Daarbij wist hij, met een fotograaf, door te dringen tot het kantoor van Ali Treki, de voorzitter van de vergadering der Verenigde Naties.

Kipketen KFC hield de actie ter ondersteuning van de als grap bedoelde aanvraag om erkenning als staat van Grilled Nation, het concept dat 60 miljoen mensen zou vertegenwoordigen die al gegrilde kip van de keten hebben gekocht. Voor het gebouw van de VN werd gedurende de hele dag gerilde kip gesampled.

De VN waren ‘niet blij’ met de actie. KFC heeft inmiddels verontschuldigingen aangeboden maar of het bedrijf er echt iets van meent is maar de vraag. De kipketen houdt regelmatig controversiële acties die veel publiciteit opleveren.

Reageer op dit artikel