nieuws

KFC wil naar 150 zaken in ons land

Bedrijfsvoering

Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) wil flink groeien in Nederland. De kippenketen wil het succesvolle McDonald’s achterna en denkt aan 150 vestigingen. KFC maakte eerder een groeispurt door, maar moest later weer terug in aantal zaken.

KFC wil naar 150 zaken in ons land

In het novembernummer van Elsevier Retail spreekt marketingdirecteur Eric Voges de verwachtingen uit van zijn KFC.

‘We willen naar zo’n 150 vestigingen. Hoewel we het graag willen, zijn die er volgend jaar nog niet. Er gaat nog wel tien jaar overheen voordat we aan de 150 zitten’, aldus Voges, die geen omzetdoelen voor de toekomst kwijt wil.

Op dit moment heeft KFC 26 zaken in ons land. Voges denkt aan tien nieuwe zaken per jaar. ‘Er zijn geen bepaalde plekken waar we willen zitten. Als het langs de snelweg kan, oké, maar als er zich een goede plek in een binnenstad voordoet, kan dat wat ons betreft ook’.

KFC maakte eerder een groeispurt door. Maar daalde eind vorige eeuw tot vier zaken, een dieptepunt. Daarna kwam de groei er weer in. Momenteel telt KFC 26 vestigingen en over pakweg een jaar of tien moeten dat er dus zo’n 150 zijn.

Zie ook

Reageer op dit artikel