nieuws

KFC test halal-menu

Bedrijfsvoering

Kipketen KFC gaat in Londen in acht restaurants een menu voeren dat alleen nog uit halal-producten bestaat. Het bedrijf wil een bredere doelgroep bedienen en voldoet zo aan de groeiende vraag naar halal-producten.

KFC test halal-menu

Als het experiment succes heeft wil KFC het halal-menu ook in andere delen van het Verenigd Koninkrijk aanbieden. Het menu is samengesteld in overleg met de Halal Food Authority, meldt de keten op haar website. Ook is overleg gevoerd met dierenwelzijnorganisaties omdat KFC zoveel mogelijk diervriendelijk geproduceerde kip op het menu wil hebben.

Halal Pizza

In februari ging een andere fastservicegigant KFC al voor. Pizzaketen Domino’s introduceerde toen in een vestiging in Birmingham een halal-menu. Ham en bacon op de pizza’s is daar vervangen door ondermeer halal rundersalami en kipproducten.

KFC heeft in Engeland zo’n 720 vestigingen en de keten wil nog flink groeien. In februari is zo’n €200 miljoen vrijgemaakt om te investeren in 200 tot 250 nieuwe vestigingen.

Reageer op dit artikel