nieuws

KFC meer winst in China dan in VS

Bedrijfsvoering

China is een echte groei- en winstmachine voor kipketen KFC. De keten maakt er al meer winst dan in thuisland de Verenigde Staten.

KFC meer winst in China dan in VS

De winst nam toe met 29 procent toe tot $582 miljoen. Dat is zelfs meer dan de $495 miljoen die er aan winst wordt gemaakt op thuismarkt Amerika.

KFC wil 20.000 vestigingen

Maar de vooruitzichten zijn zelfs nog veel beter. De keten denkt te kunnen groeien van de huidige 3700 vestigingen tot maar liefst 20.000. Voor volgend jaar staan in ieder geval bijna 500 nieuwe winkels op het programma. Analisten noemen het land ook wel de nieuwe ‘fastfood nation’, omdat ketens groeicijfers realiseren die sinds de jaren 70 (op thuismarkt Amerika) niet meer zijn gezien. Dagelijks worden er twee fastfoodrestaurants in het land geopend en die toename zal alleen nog maar versnellen als meer merken de Chinese markt betreden.

Toen moederbedrijf YUM! Al in 1987 naar China ging reageerde de fastfoodwereld sceptisch. Chinezen zouden niet van hun traditionele gerechten af zijn te krijgen. Niets bleek minder waar. Ook omdat KFC de menu’s heeft aangepast.

Reageer op dit artikel