nieuws

KFC krijgt gelijk in conflict met franchisenemer

Bedrijfsvoering

Het conflict tussen Kentucky Fried Chicken (KFC) en franchisenemer KBS lijkt beslecht in het voordeel van de fastfoodketen. In een door de franchisenemer aangespannen Kort Geding gaf de rechter aan dat KFC en moedermaatschappij YUM volledig in hun recht staan.

KFC krijgt gelijk in conflict met franchisenemer

Een conflict tussen KFC en franchisenemer KBS had tot gevolg dat zeven vestigingen sinds kort tot nader orde waren gesloten. Het betrof filialen in Tilburg, Breda, Hengelo, Eindhoven, Venlo, Middelburg en Arnhem, allemaal eigendom van dezelfde franchisenemer.

Vanwege een dispuut over naleving van de contractuele verplichtingen had KFC beslag laten leggen op de rekeningen van moedermaatschappij KBS, dat daarom een Kort Geding aanspande.

De zeven vestigingen zijn inmiddels failliet. Er zijn twee curatoren aangesteld, die moeten kijken naar de mogelijkheden voor heropening.

Reageer op dit artikel