nieuws

KFC Bos en Lommerplein weer open na wijken instortingsgevaar

Bedrijfsvoering

De KFC-vestiging Bos en Lommer heeft een herstart gemaakt. De vestiging was gesloten sinds juli verleden jaar toen bleek dat het winkelcentrum en appartementencomplex aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein dreigde in te storten door bouwfouten.

KFC Bos en Lommerplein weer open na wijken instortingsgevaar

De plotselinge evacuatie van de appartementen en winkels dwong KFC het restaurant per direct te sluiten. Na een half jaar van herstelwerkzaamheden werd het Bos en Lommerplein donderdag 15 februari officieel heropend. Nu is het voor KFC zaak om de klanten terug in het winkelcentrum te krijgen. Joost Labadie, Area manager van KFC, maakt zich daar nog enige zorgen over: ´De mensen zijn net gewend ergens anders heen te gaan en nu kunnen ze weer bij ons terecht. Verder heeft de evacuatie het imago van Bos en Lommerplein aangetast. Het gaat om veiligheid, een belangrijk aspect. Ik verwacht dat het nog even duurt voordat iedereen met een veilig gevoel bij ons aan het winkelen is.´

De evacuatie van het Bos en Lommerplein kwam een half jaar geleden als een donderslag bij heldere hemel. Joost Labadie, Area Manager van KFC, vertelt: ´We wisten dat het plein was verzakt en dat er iets aan de hand was met de parkeergarage. Maar als de politie en brandweer ineens op de stoep staan en iedereen à la minuut het pand moet verlaten, is dat heel vervelend.´

Tijdens de eerste opvang van de ondernemers door gemeente Amsterdam liepen de emoties hoog op. ´Sommigen waren ineens hun hele voorraad kwijt, maar onzekerheid was de grootste stressfactor. Niemand kon ons vertellen wat er precies aan de hand was en of we ons pand ooit weer zouden kunnen gebruiken´, aldus Labadie.

Reageer op dit artikel