nieuws

KFC bezorgt Yum! 24% omzetgroei

Bedrijfsvoering

Yum!, het moederbedrijf van Kentucky Fried Chicken (KFC) en Pizza Hut, kende vorig jaar een forse omzetgroei. Die is volledig toe te schrijven aan de groei van KFC. Met Pizza Hut gaat het beduidend minder.

KFC bezorgt Yum! 24% omzetgroei

Het Amerikaanse Yum!, met ook nog Taco Bell en Long Jong Silver’s in de stal, was vorig jaar goed voor 36 miljoen euro omzet in Nederland. Dat is 24 procent meer dan het jaar daarvoor. Toen bedroeg de jaaromzet 29 miljoen euro.

De groei komt op het conto van KFC. Ook dit jaar wil Yum! scoren met de kiprestaurants. Er moeten er tien bijkomen, vooral in de omgeving Amsterdam. Pizza Hut daarentegen laat een ander gezicht zien. Door het stopzetten van het contract door NS-dochter Servex speelt Pizza Hut voorlopig geen rol van betekenis.

Zie ook:

Ons omvangrijke Top-100-dossier

Reageer op dit artikel