nieuws

Kans op gratis camera’s na veiligheidsscan

Bedrijfsvoering

Fastserviceondernemers die zich bij Koninklijke Horeca Nederland opgeven voor een veiligheidsscan van hun bedrijf maken kans op een gratis beveiligingscamera’s met digitale recorder. Dat blijkt uit de begeleidende brief bij de Overvalkaart die bedrijven een dezer dagen binnen krijgen.

Kans op gratis camera’s na veiligheidsscan

Gratis beveiligingscamera’s en een digitale recorder. De eerste honderd ondernemers die zich via de speciale pagina op de site van KHN inschrijven voor een veiligheidsscan maken daarop kans. Er worden drie camerasystemen verloot.

De door subsidie gratis scan wordt uitgevoerd door Veiligheidsadviseurs van de regeling VKB, een project van het Agentschap NL en het ministerie van EL&I). Daaruit vloeit een advies voort van te nemen maatregelen. Maatregelen waarop een subsidie van 50 procent van de kosten is te krijgen, tot een maximum subsidiebedrag van €700.

Aanleiding voor de actie is de stijging met 10 procent van het aantal overvallen op fastservicebedrijven in het eerste half jaar terwijl juist elders het aantal overvallen afneemt. Zo bleek tijdens de presentatie van de Overvalkaart die KHN en de voorzitter van de Taskforce Overvalcriminaliteit Ahmed Aboutaleb gisteren symbolisch aan een cafetariaondernemer overhandigden. De kaart bevat tips wat te doen tijdens een overval en een lijst met preventietips.

Reageer op dit artikel