nieuws

Jongeren tegen rookverbod horeca

Bedrijfsvoering

Jongeren zijn overwegend tegen een rookverbod in de horeca. Dat blijkt uit een onderzoek van de jongerensite Partyflock.

Jongeren tegen rookverbod horeca

De website voor liefhebbers van dance- en housemuziek zette vorige week een poll online met de vraag of er een rookverbod moet komen. Slechts 18 procent is voor een algeheel rookverbod in de horeca. Maar liefst 48 procent van de stemmers, met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar, is faliekant tegen. 29 procent zegt voor een rookverbod in eetgelegenheden te zijn maar niet in andere horecabedrijven. In totaal is 41.000 keer gereageerd.

De uitkomsten staan haaks op andere enquêtes zoals die van TNS Nipo. In hun een enquête van vorige maand was 62 procent voor een rookverbod in de horeca. Vorig jaar oktober was volgens een onderzoek van TNS Nipo 65 procent voorstander van een rookverbod.

Een verklaring zou volgens TNSNipo kunnen zijn dat de de door hen geënquêteerden gemiddeld een stuk ouder zijn.

Reageer op dit artikel