nieuws

Jongen sterft door besmette Quick-hamburger

Bedrijfsvoering

Een Franse jongen van 14 jaar die eind januari overleed nadat hij had gegeten bij de hamburgerketen Quick, is naar nu blijkt gestorven aan een voedselvergiftiging die hij bij die Quick heeft opgelopen.

Jongen sterft door besmette Quick-hamburger

Het restaurant – in de buurt van het Franse Avignon – is direct na het voorval gesloten en er zijn diverse monsters genomen.

‘De stafylokokken in de maagvloeistof van de jongen zijn ook teruggevonden op vijf van de acht werknemers die op 21 januari 2011 in het filiaal aan het werk waren, net als op de tegelvloer van de verpakkingsruimte voor de voedingswaren’, aldus het rapport van de onderzoekers

De baas van het Franse filiaal wordt aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag. De man was een zelfstandige franchisenemer van de keten en Quick heeft onmiddellijk na de bevestiging het contract met de man verbroken.

Bovendien reageerde de grote baas van het bedrijf, Jacques-Edouard Charret via een video die gepost werd op Facebook. Quick wil zijn eigen normen op het vlak van hygiëne verstrengen en hierbij verder gaan dan de geldende bepalingen.

Reageer op dit artikel