nieuws

Impasse rond verhoging McDonald’s-mast A50

Bedrijfsvoering

Er is een impasse ontstaan over de McDonald’s reclamemast langs de A50 in Heesch. De Raad van State in Den Haag, waar de kwestie nu is aangeland, mag de zaak gaan oplossen.

Impasse rond verhoging McDonald’s-mast A50

Heesch Exploitatie, die het hamburgerrestaurant bestiert, probeert al vijf jaar van de gemeente Bernheze toestemming te krijgen de mast te verhogen van 20 naar 30 meter. Bernheze was er eerst voor, toen weer niet, en later weer wel, schrijft het Brabants Dagblad.

Volgens McDonald’s is het reclameobject niet meer te zien vanaf de snelweg sinds het geluidsscherm er staat. Het klantenverlies is dan ook aanzienlijk, zegt het bedrijf.

Vrijstelling

De gemeente Bernheze is nu toch bereid een bouwvergunning te verlenen voor verhoging en verplaatsing van de mast, maar omdat een bouwhoogte van slechts zeven meter is toegestaan moet vrijstelling van het bestemmingsplan worden verleend.

Daarvoor is een zogeheten ruimtelijke onderbouwing nodig: een goed verhaal naar de provincie toe. Dat kost geld, want daar gaan veel werkuren inzitten, stelt de gemeente.

Hoe de huidige mast er is gekomen onder de werking van het bestemmingsplan is niet duidelijk geworden.

Geharrewar

Heesch Exploitatie heeft inmiddels de hakken in het zand gezet. Door het geharrewar van de gemeente zou in 2003 een bouwvergunning zijn verleend voor verhoging en verplaatsing.

Bernheze houdt bij hoog en bij laag vol dat er nooit iets publiek bekend is gemaakt en dat er dus nooit een bouwvergunning kan zijn verleend. Maar Heesch Exploitatie beweert het tegendeel.

Bezwaren

Zolang het restaurantbedrijf bij deze bewering blijft, is de gemeente niet bereid voor de ruimtelijke onderbouwing te zorgen, zei een woordvoerster van Bernheze gisteren in Den Haag. De zaak zit dan ook muurvast.

Een eventuele bouwvergunning kan overigens rekenen op bezwaren van andere ondernemers langs de A50 die de bestaande mast al ontsierend vinden.

Reageer op dit artikel