nieuws

IJssalon Min12 in de plus

Bedrijfsvoering

IJsketen Min12 opent begin volgend jaar een derde vestiging in Leeuwarden. Eigenaar Theo van Wamel heeft al ijssalons in Sneek en Harlingen en een shop in shop vestiging in Franeker.

IJssalon Min12 in de plus

De nieuwe ijssalon in Leeuwarden komt tegen de rand van het centrum te liggen. ,,Precies tussen twee winkelgebieden dus een locatie met veel passanten’’, aldus van Wamel. Het wordt een grote ijssalon van 210 vierkante meter.

De vestiging wordt de tweede ijssalon waar Van Wamel ook ijs draait. De ijssalons in Harlingen en Franeker krijgen het ijs vanuit Sneek aangeleverd.

Olievlek

‘Ik wil uitbreiden als een soort olievlek rondom een vestiging met een ijskeuken. Zo benut je de apparatuur optimaal, en bespaar je in de vestigingen daar omheen op dure vierkante meters.’

Franchise

Volgend jaar start Min12 met franchise. ‘Samen met European Franchise Consultants ben ik bezig met de opstart. Er moeten handboeken en dergelijke komen.’ Wanneer een eerste vestiging in franchise gaat is nog niet bekend. ‘Maar er zijn al wel belangstellenden.’

Reageer op dit artikel