nieuws

Huldiging voor boevenvangers

Bedrijfsvoering

De vijf mannen, die eind januari, de twee overvallers van cafetaria Thor in Naarden grepen, zijn gehuldigd door de gemeente. Ze zijn door burgemeester Joyce Sylvester in de bloemetjes gezet.

Huldiging voor boevenvangers

Burgemeester Sylvester heeft zelf het initiatief voor de huldiging genomen, staat op de website van de gemeente Naarden. ‘Ik wilde hiermee mijn waardering laten blijken voor hun uiterst dappere optreden’, zo lichtte zij toe. ‘En behalve dat het dapper is, getuigt het ook van goed burgerschap.’

De mannen achtervolgden en pakten 28 januari twee jonge overvallers die rond half vijf bewapend met een mes en iets dat op een vuurwapen leek de cafetaria overvielen en er met een geldbedrag vandoor gingen.

De politie Gooi en Vechtstsreek is het met de burgemeester eens, liet André van de Beld, wijkteamchef Naarden-Bussum weten. ‘We juichen dit soort acties toe. Het is wel heel belangrijk dat je daarbij als burger op je eigen veiligheid let en geen onverantwoorde risico’s neemt.’

Reageer op dit artikel