nieuws

Hoofdrol horeca bij reeks overvallen

Bedrijfsvoering

De horeca is het voornaamste slachtoffer bij een overvalregen in Amsterdam afgelopen zaterdagavond. Binnen vier uur tijd werden vijf zaken overvallen. Vier daarvan waren horecabedrijven.

Hoofdrol horeca bij reeks overvallen

Dat meldt de site Elsevier.nl. De reeks overvallen begon in een avondwinkel. Vervolgens moesten er vier horecazaken aan geloven. Omstreeks 20.30 uur was een snackbar in de Van Hallstraat in West-Amsterdam het doelwit van een overval. Een medewerkster werd met een mes bedreigd door twee overvallers.

Scooter

Rond 22.00 uur sloegen overvallers toe in een pizzeria in Diemen. De twee aanwezige medewerkers werden door twee overvallers met een vuurwapen bedreigd. De overvallers gingen er met geld en een scooter vandoor. De scooter is later elders in Amsterdam teruggevonden.

Een uur later was een Japans restaurant aan de Agamemnonstraat in het zuiden van de stad aan de beurt. Eén overvaller bedreigde drie personeelsleden en vier gasten. Hij eiste geld.

Vastgebonden

Weer een uur later sloegen twee overvallers toe in een cafetaria aan de Van Oldenbarneveldtstraat. Eén medewerker werd door twee daders bedreigd met een vuurwapen en vastgebonden.

Bij de overvallen werden geld en sigaretten buit gemaakt. De politie is er vooralsnog niet in geslaagd om ook maar één overvaller aan te houden. Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat de overvallers iets met elkaar te maken hebben.

Zie ook:

Compleet dossier over overvalpreventie

Reageer op dit artikel