nieuws

Haven Volendam ontruimd wegens brand shoarmazaak

Bedrijfsvoering

De politie heeft alle winkels aan het Noordeinde en de Haven in Volendam donderdagmorgen ontruimd vanwege een zeer grote brand. Dit maakte de politie bekend. Het vuur ontstond rond de klok van kwart voor elf in een shoarmazaak.

Haven Volendam ontruimd wegens brand shoarmazaak

De politie heeft het gebied afgezet en aanvoerroutes afgesloten. Uit voorzorg is ook het nabijgelegen Hotel Spaander ontruimd. Er zijn geen slachtoffers. Rond half een donderdagmiddag hadden alle mensen het gebied verlaten. De mensen die het gebied uit moesten, zijn tijdelijk ondergebracht in een nabijgelegen buurtcentrum.

De brandweer is massaal uitgerukt om het vuur te bestrijden. Hulpdiensten uit de wijde regio verlenen ondersteuning. De brand gaat gepaard met zeer veel rook, die mogelijk gevaarlijke stoffen bevat, aldus de politie.

Het vuur ontstond rond de klok van kwart voor elf in een shoarmazaak. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Wel staat volgens de politie vast dat meerdere explosies zijn gehoord, vermoedelijk van ontploffende gasflessen.

Volgens de politie woedt het vuur nog altijd alleen in de shoarmazaak. Een naastgelegen viswinkel en souvenirzaak worden door het vuur bedreigd. Hetzelfde geldt voor Hotel Spaander.

Reageer op dit artikel