nieuws

Happy Meal moet zonder speelgoed

Bedrijfsvoering

McDonald’s mag in een deel van Californië geen speelgoed meer verpakken in Happy Meals. Want kinderen mogen niet verleid worden om junk food te gaan eten, menen de autoriteiten in de Verenigde Staten.

Happy Meal moet zonder speelgoed

Die maatregel geldt niet alleen voor de restaurants van McDonald’s maar ook voor andere fastfoodketens. Speelgoed mag niet meer bij ongezonde maaltijden worden verkocht. Per maaltijd gaat het om een limiet van 485 calorieën.

Santa Clara County is de eerste in heel de Verenigde Staten die deze regel introduceert. Er wonen zo’n 1,7 miljoen mensen. Van de kinderen daar lijdt een kwart aan obesitas.

Een woordvoerder van McDonald’s is het niet eens met de opgelegde maatregel. ‘De ouders moeten bepalen wat ze hun kinderen te eten geven, niet de county’, zegt hij in de Telegraph. ‘Dit is geen goede oplossing voor het echte probleem van zwaarlijvigheid.’

Happy Meals zijn in 1979 geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel