nieuws

‘Hamburgertaks’ in Hongarije

Bedrijfsvoering

Vanaf 1 september wordt in Hongarije belasting geheven op voeding met hoge concentraties suiker, zout en koolhydraten.

‘Hamburgertaks’ in Hongarije

Deze zogenoemde hamburgertaks is onlangs door het Hongaarse parlement goedgekeurd. Ook gaan Hongaren belasting betalen over producten met meer dan 20 milligram cafeïne per 100 milligram.

Overmatige consumptie

Volgens de Levensmiddelenkrant lichtte de minister van Economische Zaken van Hongarije de maatregel als volgt toe: ‘Studies hebben aangetoond dat in de afgelopen jaren een toename is geweest van gezondheidsproblemen in Hongarije, gerelateerd aan overmatige consumptie van vetten en suikers.’

Controversieel

Er zijn in Hongarije wel meer opzienbarende belastingmaatregelen van kracht. Zo is er de bankentaks ingevoerd en zijn er ook controversiële heffingen voor de telecomsector, de detailhandel en energiebedrijven.

Reageer op dit artikel