nieuws

Hamburgers van kamelenvlees in trek

Bedrijfsvoering

Fastfoodrestaurant Local Hashi Meals in Saoedi-Arabië heeft een nieuwe topper op de menukaart. Hamburgers van kamelenvlees. De specialiteit als kamelenlever staat er al langer op de kaart. Maar de hamburger is populairder.

Hamburgers van kamelenvlees in trek

De burgers zijn zo gewild omdat ze gezond zijn, weinig vet bevatten en lekker zijn, zo is Saleh Quwaisi – eigenaar van het restaurant – van mening. ‘De Saoedi’s zijn gek op kamelenvlees. Het was gewoon zaak om met iets nieuws op de proppen te komen.’

Kamelenburger

Hoewel Saoedi-Arabië een rijke oliestaat is, blijft de traditionele kameel er een centrale rol spelen. Het dier speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van het land. Dat blijkt ook uit de taal; er zijn veertig termen voor alles wat met kamelen te maken heeft.

Reageer op dit artikel