nieuws

Hamburgers McDonald’s niet welkom in Berlijn

Bedrijfsvoering

McDonald’s wil een filiaal openen in de alternatieve multiculturele Berlijnse wijk Kreuzberg. De bewoners zijn tegen.

Hamburgers McDonald’s niet welkom in Berlijn

In de 150.000 inwoners tellende wijk Kreuzberg is van alles te eten. Van de traditionele currywurst, pizza tot kebab en sushi. Maar een filiaal van McDonald’s ontbreekt in de wijk. Daar wil de hamburgerketen verandering in brengen en is gestart met de bouw van een drive-thru en restaurant.

De bewoners van de wijk, waaronder punkers, artiesten, kunstenaars maar ook allochtonen, zien de fastfoodgigant liever gaan dan komen, zegt activist Katrin Schmidberger. Zij hield een bijeenkomst waar 100 tegenstanders op af kwamen.

Inmiddels heeft Schmidberger ook al steun van de politiek gekregen. Parlementariër Hans Christian Ströbele van de Grünen vindt dat McDonald’s niet thuishoort in de wijk. Hij zegt contact op te nemen met McDonald’s en ze te vragen af te zien van de bouwplannen.

Reageer op dit artikel