nieuws

Hamburgerketen Wendy’s in etalage

Bedrijfsvoering

De derde hamburgerketen ter wereld Wendy’s wordt mogelijk verkocht. Dit zou gebeuren onder druk van de aandeelhouders van de 6,658 restauurants tellende keten.

Hamburgerketen Wendy’s in etalage

Ondanks dat het bedrijf jaarlijks in omzet groeit en een forse reorganisatie, zijn de aandeelhouders ontevreden met de resultaten. Zij vergelijken Wendy’s met McDonald’s dat veel betere groeicijfers laat zien. Verleden jaar moest daarom al de toenmalige topman vertrekken.

Zijn opvolger heeft het tij niet echt kunnen keren. Hij saneerde er op los en verkocht zowel een slecht als een goed renderend onderdeel van Wendy’s International. Dit mocht echter niet baten. Het eerste kwartaal van dit jaar vielen de cijfers tegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Deze eerste drie maanden werd een winst van 14,7 miljoen dollar geboekt tegen 51,2 miljoen in dezelfde periode verleden jaar.

Reageer op dit artikel