nieuws

Grote ketens weigeren calorieën op menuborden

Bedrijfsvoering

Grote fastfoodketens zijn niet van plan het aantal calorieën op hun menudisplays te vermelden in New York. Ze wachten de uitkomst van een rechtzaak af die de New York State Restaurant Association heeft aangespannen tegen de verplichting die per 1 juli ingaat.

Grote ketens weigeren calorieën op menuborden

McDonald’s, Burger King en Wendy’s zetten voorlopig geen calorie-informatie op de displays waar ze hun menuutjes aanprijzen. De ketens zeggen op zich niet zo’n moeite te hebben met het vermelden van het aantal calorieën, een aantal doet dat al.

Ze hebben wel moeite dat dit met hetzelfde formaat letters en cijfers moet gebeuren als de prijzen die ze vermelden. Bovendien vinden ze het onzin dat alleen zij het slachtoffer zijn. Alleen restaurants met afgepaste porties en die bij een keten zijn aangesloten moeten aan het gebod voldoen.

Andere ketens, zoals Taco Bell en KFC zeggen niet of ze aan de informatie-eis gaan voldoen. In hun restaurants is momenteel nog niks te zien van calorievermeldingen.

Allen hopen dat de rechtzaak die de NYSRA heeft aangespannen een gunstig resultaat heeft. Bovendien heeft de overheid gezegd in ieder geval niet te beboeten voor 1 oktober.

Reageer op dit artikel