nieuws

Groningse cafetaria in brand

Bedrijfsvoering

Een cafetaria aan de Dirk Huizingastraat in Groningen heeft maandag korte tijd in brand gestaan. Er is alleen materiële schade na de omvangrijke vuurzee.

Groningse cafetaria in brand

Omstreeks half tien ’s ochtends zagen omwonenden rook bij de eettent uit de ramen komen. Daarop besloten zij de hulpdiensten in te schakelen. Ooggetuige Bart Breij meldt via Twitter dat rond 9.45 uur de brandweer ter plaatse was.

Gesloten

Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in het pand aanwezig. Breij: ‘Maandag is doorgaans de enige dag dat de cafetaria gesloten is.’ Het vuur brak uit aan de achterzijde van het pand, meldt het Dagblad van het Noorden, in een ruimte waar materiaal opgeslagen lag.

Technisch defect

Een medewerker van de brandweer heeft tegen de krant bevestigd dat een technisch defect de oorzaak is geweest. Bovenliggende woningen en een naburig kinderdagverblijf liepen rookschade op. Breij: ‘Eén van de ruiten boven de snackbar is ook aan diggelen.’ De brandweer was de brand snel meester.

Foto: Bart Breij (Twitter: @Scarbir)

Reageer op dit artikel