nieuws

Groei Burger King niet te stuiten

Bedrijfsvoering

Burger King groeit als kool. De fastfoodkolos opende vorig jaar een recordaantal vestigingen. Ook voor dit jaar staan er weer de nodige nieuwe zaken op het programma. Met dank aan NS-dochter Servex.

Groei Burger King niet te stuiten

Eind 2005 stond de teller van Burger King op 50 vestigingen. Goed voor een jaaromzet van 75 miljoen euro (+15 procent!) en een veertiende plaats in de Misset Horeca Top-100. In 2003 telde Burger King ‘slechts’ 23 zaken.

De groei komt vooral door een deal met NS-dochter Servex. Tot voor kort deed Burger King de exploitatie van de stations-BK’s zelf. Maar tegenwoordig is Servex franchisenemer en doet die de exploitatie van de stationrestaurants. Die deal zorgt er zeker voor dat de groei de komende jaren doorgaat.

Reageer op dit artikel