nieuws

Gratis Whopper bij afbreken social network

Bedrijfsvoering

Burger King is in conflict geraakt met Facebook, het grootste social network op internet. Burger King beloont leden van Facebook met een gratis Whopper, voor elke tien vrienden die van het social network worden verwijderd. Facebook is boos over de actie.

Gratis Whopper bij afbreken social network

De fastfoodketen startte enkele weken geleden de campagne Whopper Sacrifice. Facebook-leden werden hierbij opgeroepen om vrienden van het social network te verwijderen, in ruil voor een gratis Whopper per tien verwijderde vrienden.

Facebook laat weten de actie van Burger King niet te waarderen. Facebook nam contact op met Burger King en eist dat een speciale applicatie, die in het leven is geroepen om de actie te ondersteunen, van de site moet worden gehaald.

Marketingsites spreken van een succesvolle actie. Meer dan 240.000 vrienden zijn van Facebook verwijderd en Burger King heeft bijna 25.000 gratis Whoppers verspreid. Burger King wil met deze actie een eind maken aan wat zij noemen ‘the social network obsession’.

Facebook is een Amerikaanse social netwerksite voor onder andere scholieren, studenten en werknemers. De site is erg populair onder Amerikaanse en Britse studenten. Wereldwijd telt de site 145 miljoen gebruikers.

Reageer op dit artikel