nieuws

Gemengde gevoelens bij Plaza ’t Krûûspunt

Bedrijfsvoering

Dubbele gevoelens bij Gerrit en Tiny de Kruijk van Plaza ’t Krûûspunt in Ballum op Ameland. Ze wonnen de MVO Verantwoord Frituren Award, maar zakten met hun bedrijf van plaats 8 naar plek 86 in de Cafetaria Top 100. ‘Dat we bij de beste honderd horen, weegt voor ons toch het zwaarst.

Gemengde gevoelens bij Plaza ’t Krûûspunt

Gerrit de Kruijk was na de bekendmaking eerlijk over het rapport. ‘Ik heb het vluchtig gelezen en we werken inderdaad veel met vakantiekrachten. Als de jury dan net op een verkeerd moment binnenkomt, dan heeft dat invloed op de beoordeling. Daarvan zijn we ons bewust.’

Volgens de jury moet daarover ook niet te dramatisch worden gedaan. ’t Krûûspunt blijft een topzaak, en een ambassadeur voor verantwoord frituren. ‘We doen er alles aan de branche een goed imago te geven, en dat valt sowieso al niet mee.’

‘In de zaak hangt bijvoorbeeld een poster naast de menukaart, waarop staat hoe lang iemand moet fietsen om de calorieën te verbranden die in een grote portie friet zitten. Er zijn mensen die vinden dat we daarmee onze eigen business tekortdoen, maar dat zien wij echt anders. Het gaat om de kwinkslag en de bewustwording.’

Het gaat dus heel goed samen met geld verdienen? Gerrit de Kruijk: ‘Absoluut. Als je zo nu en dan een portie friet neemt als maaltijd, dan kan dat echt geen kwaad. We hebben eigen friet en serveren standaard magere mayonaise.’

Reageer op dit artikel