nieuws

Geen verbod op snoep- en fastfoodreclame

Bedrijfsvoering

Er komt geen verbod op snoep- en fastfoodreclame gericht op kinderen. In de Tweede Kamer tekende zich maandag geen meerderheid af voor een verbod op deze vorm van reclame die gericht is op kinderen.

Geen verbod op snoep- en fastfoodreclame

Alleen PvdA en SP zijn voor een verbod te porren. Andere partijen willen niet verder gaan dan het uitoefenen van grote druk vanuit de overheid om dit te regelen. Ook het kabinet voelt niets voor een verbod.

CDA’er Sabine Uitslag noemde een reclameverbod symboolpolitiek. In haar ogen zijn het vooral de ouders die uitmaken wat hun kinderen naar binnen werken. Daar komt nog bij dat een verbod op tv-reclame allerlei andere advertenties voor ongezond voedsel ongemoeid laat.

Zelfregulering

Khadija Arib (PvdA) wees erop dat de Consumentenbond en de voedingsindustrie al jaren in de clinch liggen over de snoepreclame. Het lukt ze maar niet daar een afspraak over te maken. ‘Zelfregulering werkt niet’, is haar conclusie.

Coalitiegenoot ChristenUnie vindt wel dat het kabinet het initiatief moet nemen om het overleg vlot te trekken, maar denkt nu niet aan een verbod. Dat is slechts een uiterste middel.

Reageer op dit artikel