nieuws

Geen pizzeria wegens drugsverleden

Bedrijfsvoering

Een horecaondernemer krijgt geen vergunning om een pizzeria te openen in de Hoofdstraat in Apeldoorn. Het gemeentebestuur van de Gelderse plaats vreest terecht dat er een ernstig gevaar bestaat dat er vanuit de pizzeria in drugs zal worden gehandeld.

Geen pizzeria wegens drugsverleden

Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald in een zaak die was aangespannen door de eigenaar van het pand. Die onderhoudt nauwe banden met de beoogde uitbater van de pizzeria en is eerder veroordeeld voor drugshandel, onder meer vanuit een ander horecapand van de betrokken ondernemer.

De hoogste bestuursrechter vindt dat de horecabranche gemakkelijk kan worden gebruikt voor de handel in drugs. De vrees is terecht dat dat opnieuw gaat gebeuren, ook al omdat de verhuurder en de uitbater warme banden onderhouden met elkaar, die ook al bestonden bij vorige keren dat de verhuurder werd betrapt op drugshandel.

Reageer op dit artikel