nieuws

Fusie Ad van Geloven en Royaan voorlopig nog niet rond

Bedrijfsvoering

De voorgenomen fusie tussen de moederbedrijven van snackproducenten Mora, Van Dobben en Kwekkeboom is voorlopig nog niet rond. De Europese Commissie vindt dat ook de Nederlandse Mededingingsautoriteit de fusie moet onderzoeken.

Fusie Ad van Geloven en Royaan voorlopig nog niet rond

Volgens de Europese Commissie vormt een fusie tussen de bedrijven Royaan (Van Dobben, Kwekkeboom) en Ad van Geloven (Mora) een ernstige bedreiging voor de concurrentie op de Nederlandse markt voor diepvriessnacks.

De commissie gaf vanochtend aan dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit de voorgenomen fusie verder moet onderzoeken. De samensmelting van de twee snackbedrijven zou een onderneming opleveren met een omzet van 246 miljoen euro en een personeelsomvang van circa 1.100 werknemers.

Het Belgische deel van de fusie kan wel op goedkeuring van de Europese Commissie rekenen.

Reageer op dit artikel