nieuws

Frietoorlog in Gelders dorp Zelhem

Bedrijfsvoering

Het is voldoende dat er twee cafetaria’s in het Gelderse dorp Zelhem zijn. Dat vindt John Wong van cafetaria De Smulhoek. Hij vroeg daarom vanochtend (donderdag 19 mei) bij de rechtbank in Zutphen om het voorlopig intrekken van een vergunning die is verleend aan snackwagen De Vlaamse Frietkot.

Frietoorlog in Gelders dorp Zelhem

Wong heeft bij de gemeente bezwaar aangetekend tegen de vergunning die is verleend aan de snackwagen die sinds 15 april in het weekeinde op de markt in Zelhem staat. Hij zegt daarbij steun te hebben van andere horecaondernemers in het dorp. De behandeling van het bezwaarschrift heeft echter pas op 14 juni plaats. ‘Mijn rechtsbijstandverzekering adviseerde daarom naar de rechter te gaan voor een voorlopige opschorting van de vergunning’, laat Wong telefonisch weten.

Wong vreest omzetverlies te lijden, met name in de drukke toeristische zomermaanden en als er festiviteiten zijn. ‘De snackwagen staat in het centrum en wij zitten een stuk verderop. Er is voor de mensen dan geen enkele reden om voor een frietje nog naar ons te komen.’

De eigenaar van de snackwagen vertelde de rechtbank dat een vergelijkbare plaats als Hengelo (Gld) ook drie snackbars telt. ‘Ik zou niet weten waarom dat dan in Zelhem ook niet kan’, stelde hij in De Gelderlander.

Overigens verwijt de advocaat van Wong de snackwagenondernemer niets. ‘De gemeente heeft geen beleidsplan en verleent uit de losse pols vergunningen..’

De uitspraak van de rechter volgt morgen (vrijdag 20 mei).

Reageer op dit artikel