nieuws

Franchisenemers klagen Burger King aan

Bedrijfsvoering

De Amerikaanse franchisenemers klagen Burger King aan. Ze willen dat de keten de Double Cheeseburger uit het $1-menu schrapt.

Franchisenemers klagen Burger King aan

De vereniging van franchisenemers, The National Franchisee Association, die 80 procent van de Burger King franchisenemers vertegenwoordigd, heeft een kort geding aangespannen vanwege de prijs van $1 van de double cheeseburger. Franchisenemers zeggen minste 10 dollarcent verlies te lijden op de hamburger. Bovendien, claimen ze, mag de keten geen eisen stellen wat betreft de maximumprijs van een hamburger.

Eerder protest

De protesten klonken overigens al eerder, toen de keten de plannen voor het menu-item bekend maakte. Ondanks de weerstand van de franchisenemers zette het hoofdkantoor de hamburger in oktober toch op het menu.

Value Meal

Op het hoofdkantoor van Burger King zijn ze niet van plan toe te geven en beroepen zich daarbij op een uitspraak van een rechter eerder dit jaar. Daarin werd gezegd dat Burger King in haar recht staat om van franchisenemers te eisen dat ze meedoen aan Value Meal-programma.

Meer over Burger King

Reageer op dit artikel