nieuws

Forse winststijging Burger King

Bedrijfsvoering

Burger King, de op een na grootste hamburgerketen ter wereld, heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2006/2007 een winst geboekt van 38 miljoen dollar. Dat is een stijging van 41 procent ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar.

Forse winststijging Burger King

De omzet nam met 9 procent toe en kwam uit op 559 miljoen dollar. Dat maakte het fastfoodbedrijf dinsdag bekend. Burger King dankt de gestegen winst aan een betere omzet in bestaande restaurants en aan de opening van nieuwe vestigingen. Het concern telde eind vorig jaar wereldwijd 11.100 restaurants<. het bedrijf, dat in mei vorig jaar naar de beurs ging, keert in maart voor het eerst dividend uit. per aandeel komt dat uit op 6,25 dollarcent.>

Zie ook:

Tweede kans Burger King in Polen

Reageer op dit artikel