nieuws

FFC wil deel Gonzales barbecuerestaurants overnemen

Bedrijfsvoering

Franchise organisatie FFC is van plan een deel van de 31 restaurants tellende barbecueketen Gonzales over te nemen. Er is daarvoor een intentieverklaring met de keten ondertekend, bevestigt FFC-directeur Antonio Stroes.

FFC wil deel Gonzales barbecuerestaurants overnemen

FFC uit Zeist wil een deel van de barbecuerestaurants ombouwen naar vestigingen van het eigen concept Cookers. Cookers zou daarmee een andere richting inslaan en in plaats van een fastfood, meer een casual dining formule worden.

FFC-directeur Antonio Stroes bevestigt vanaf zijn vakantieadres de plannen. ‘We onderzoeken welke vestigingen van Gonzales qua locatie en marktgebied voldoen aan onze eisen om een Cookers vestiging te kunnen worden. Met die franchisenemers gaan we dan in gesprek.’

Het Cookers-concept is tot nu toe niet het succes wat FFC verwachtte. De combinatie van hoogstaande cafetaria, lunchroom en ‘snel’ restaurant lijkt op een deel van de huidige locaties niet aan te slaan.

Stroes ontkent het gerucht dat een aantal van de bestaande Cookers-vestigingen mogelijk wordt omgebouwd naar upscale cafetariaformule Kwalitaria, als de deal met Gonzales doorgaat. ‘Daar zijn geen plannen voor. Het klopt dat niet alle Cookers-vestigingen draaien zoals we dat willen. De huidige vestigingen hebben ook een cafetaria- en afhaalfunctie, maar dat is voor het grote publiek niet duidelijk.’

Bij barbecueketen Gonzales rommelt het al langere tijd. De keten is daarom op zoek naar een strategische partner. Ook zijn enkele franchisenemers een juridische procedure gestart meldt Franchise+. Daarbij gaat het om huurcontracten en huurbetalingen van een aantal panden. De barbecueformule zou onlangs weer in handen zijn gekomen van oprichter Ruud Klinkers.

Reageer op dit artikel