nieuws

Felle brand legt cafetaria volledig in de as

Bedrijfsvoering

Een felle uitslaande brand heeft gistermiddag cafetaria De Schuiven in Oudenbosch en het naastgelegen Chinese restaurant Happy Valley volledig in de as gelegd. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een defect in de frituuroven.

Felle brand legt cafetaria volledig in de as

De brand, die gistermiddag rond 14.00 uur uitbrak, is waarschijnlijk ontstaan in de frituur. De twee eigenaren, die boven het bedrijf wonen, hebben nog tevergeefs geprobeerd het vuur zelf te blussen. Ze liepen door de rook ademhalingsproblemen op waarvoor ze naar het ziekenhuis moesten. Dat mochten ze na controle echter al snel weer verlaten.

De bestrijding van de brand nam inclusief het nablussen uren in beslag. Op het hoogtepunt waren maar liefst vijftig brandweerlieden actief.

De overlast was enorm. Zo werd het treinverkeer tussen Zevenbergen en Oudenbosch vanwege de zware rookontwikkeling door spoorbeheerder Prorail stilgelegd. De dienstregeling kwam pas ’s avonds rond 21.00 uur weer volledig op gang. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen elektronicazaak. Hoewel er bij de brand geen schadelijke stoffen vrijkwamen werden de buurtbewoners geadviseerd ramen en deuren te sluiten.De twee bedrijven zijn volledig uitgebrand.

Reageer op dit artikel