nieuws

Febo start test met mobiel betalen

Bedrijfsvoering

De Febo gaat testen doen met mobiel betalen voor een ‘snack uit de muur’. De eerste vestiging waar dit kan is geopend. Klanten met een mobiele telefoon kunnen binnen drie seconden een kroketje uit de Febo-muur trekken.

Febo start test met mobiel betalen

De Febo werkt met het project nauw samen met de Rabobank. Piet van Schijndel, lid van de Raad van Bestuur Rabobank, zette het project luister bij door een ‘kroketje uit de muur’ te halen met een mobiele telefoon.

De technologie achter deze proefopstelling is Near Field Communication, het zogeheten NFC. De klant houdt zijn telefoon vlakbij de loketautomaat. De loketautomaat herkent het radiosignaal van de NFC-chip in de telefoon en opent binnen een seconde.

Het bedrag wordt afgeschreven van het tegoed op de digitale portemonnee, een soort van ‘chipknip’ voor internet en mobiel. De totale tijd voor het betalen van de snack bedraagt niet meer dan drie seconden.

‘We geloven in een doorbraak van de NFC contactloze betalingstechnologie. Deze proefopstelling is een belangrijke stap op weg naar mobiel betalen en het past binnen onze visie dat binnen enkele jaren de mobiele telefoon een veel gebruikt, veilig betaalmiddel is’, aldus Raboman Van Schijndel.

Febo laat weten de betaaldienst als extra service te zien. ‘Met deze proefopstelling willen Rabo Mobiel en Febo inzicht krijgen in de acceptatie van deze vorm van mobiel betalen en daarnaast de technologie op de proef stellen’, aldus Febo in een prijsschrijven.

Reageer op dit artikel