nieuws

Febo eist dat vestiging Stadionplein blijft

Bedrijfsvoering

De Raad van State moet een streep zetten door het bestemmingsplan, voor de nieuwe inrichting van het Stadionplein in Amsterdam, waardoor de al veertig jaar bestaande vestiging van Febo moet verdwijnen. Dat eiste de advocaat van Febo vorige week bij de Staatsraad.

Febo eist dat vestiging Stadionplein blijft

Volgens het nieuwe bestemmingsplan moet de reeds veertig jaar bestaande vestiging, en daarmee een van de oudste Febo’s, verdwijnen, meldt weekblad De Echo. De iets verderop gelegen lunchroom Febo Olympia zou wel mogen blijven maar moet de helft kleiner worden. Elders op het plein wordt wel een plek voor een cafetaria vrijgehouden maar dit is volgens de advocaat een loos gebaar omdat daar niet perse een Febo hoeft te komen. De keuze ligt bij een toekomstige projectontwikkelaar.

Volgens de advocaat is het plan bovendien te ambitieus en een luchtkasteel en is er geen projectontwikkelaar te vinden die het wil uitvoeren. Een eerdere aanbesteding is al mislukt. Ook ontbreekt een financiële onderbouwing door het stadsdeel. Volgens de advocaat redenen genoeg voor de Raad van State om het plan te vernietigen.

De Raad doet over zes weken uitspraak.

Reageer op dit artikel