nieuws

Fastservice Opleidingscentrum overgenomen door SVO

Bedrijfsvoering

Het Fastservice Opleidingscentrum wordt per 1 oktober door SVO overgenomen van Frans van Rooij. Daarmee krijgt Van Rooij zijn handen vrij om zich weer te richten op de Stichting Vrienden Fastservice (SVF).

Fastservice Opleidingscentrum overgenomen door SVO

Het gaat hierbij om de mbo-opleidingen die thans onder de vlag van het Fastservice Opleidingscentrum worden uitgevoerd. SVO zal naar verwachting de fastserviceopleidingen onder de naam SVO Fastservice Opleidingscentrum voortzetten. Vanaf deze maand starten meer dan achthonderd deelnemers met één van de mbo-opleidingen gericht op de Fastservice.

Schijn vermijden

De belangrijkste reden voor de verkoop is dat Van Rooij elke schijn van belangenverstrengeling wil vermijden. Om die reden trad hij tijdelijk terug als voorzitter van de Stichting Vrienden Fastservice, waarbij Rob Besseling van FFC als interim voorzitter fungeerde. Zijn Projectbureau Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (PBB) verrichtte immers ook werkzaamheden voor de Stichting Vrienden Fastservice. Bovendien verwierf PBB met het Fastservice Opleidingscentrum ook inkomsten uit diensten ten behoeve van de fastserviceopleidingen, zoals promotie, werving, deelnemersadministratie en loopbaanbegeleiding van de deelnemers. ‘Ik wil absoluut niet in zo’n discussie zitten’, aldus Van Rooij. ‘Maar had in al mijn enthousiasme voor de sector niet in de gaten dat mensen dat zouden kunnen denken. Bij nader inzien begrijp ik wel dat ik de schijn tegen zou kunnen hebben.’

Continuïteit onderwijs gewaarborgd

Om die schijn te voorkomen, draagt Van Rooij nu het Fastservice Opleidingscentrum volledig over aan SVO, dat verantwoordelijk is voor het mbo-onderwijs. De overdracht vindt al per 1 oktober plaats. Van Rooij zegt er ‘dubbel in te staan’. ‘De continuïteit is met de overname door SVO gewaarborgd. Bovendien heeft de sector met de fastserviceopleidingen nu een stevige basis, maar ik zal het wel missen.’

Focus op Stichting Vrienden Fastservice

Van Rooij gaat zich richten op de activiteiten van de stichting. De websites Fastserviceopleidingen.nl, Fastservice.nl, Fastserviceopleidingen.nl en Lerenbij.nl gaan beheerd worden door de Stichting Vrienden Fastservice. ‘Fastserviceopleidingen.nl moet de portal worden waar informatie over alle opleidingen in de fastservicebranche samenkomt.’ Ook activiteiten als e-learning en masterclasses voor ondernemers komen onder de vlag van de stichting.

Zestien medewerkers van het Fastservice Opleidingscentrum en PBB verhuizen mee naar SVO.

Reageer op dit artikel