nieuws

Fastfoodconcurrenten bij elkaar in Capelle

Bedrijfsvoering

Capelle aan den IJssel krijgt een sterke concentratie van Amerikaanse fastfoodketens op één plek. Aan het Rhijnspoor in Capelle komen nieuwe zaken van Kentucky Fried Chicken en Subway. McDonald’s heeft er al een vestiging.

Fastfoodconcurrenten bij elkaar in Capelle

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De fastfoodbedrijven komen op de plek waar het huidige Bastion Hotel staat. Het huidige pand van het hotel wordt gesloopt. Bastion bouwt nieuw op een andere locatie in de stad.

Kippenspecialist KFC en broodjesketen Subway worden gebouwd op de fundamenten van het te slopen Bastion Hotel. KFC krijgt er een restaurant van 125 vierkante meter groot. De Subway-zaak wordt honderd vierkante meter.

Hamburgergigant McDonald’s, die al een plekje heeft aan het Rhijnspoor, zegt de twee fastfoodconcurrenten niet te vrezen. ‘Ze zijn van harte welkom en als ze open gaan wensen we ze veel succes. We vrezen de concurrentie niet. Het houdt je scherp’, aldus woordvoerder Dirk van de Boogart van McDonald’s Nederland.

Binnen enkele weken besluit de gemeente over de aanvraag van een bouwvergunning, ingediend door projectontwikkelaar B. Roobol. De gemeente Capelle ziet voorlopig geen problemen, omdat de plannen binnen het bestemmingsplan passen.

Reageer op dit artikel