nieuws

Fastfood Deventer vreest koopzondag supers

Bedrijfsvoering

De verruimde zondagopenstelling van supermarkten zorgt in Deventer voor onrust onder snackbarhouders en bezorgrestaurants. Ze vrezen voor omzetderving wanneer consumenten vaker op zondag boodschappen kunnen doen in supermarkten.

Fastfood Deventer vreest koopzondag supers

In Deventer wordt gesproken over het verruimen van de openingstijden van supermarkten op zondag. Nu mag een supermarkt de deuren op zondag openen van 16.00 tot 19.00 uur. Het plan is dat vanaf volgend jaar supermarkten al vanaf 11.00 uur ’s ochtend de deuren mogen openen.

En dat betekent een forse omzetdaling, zo vrezen de snackbarhouders en bezorgrestaurants. Zo merkt Nera’ Snacks in winkelcentrum Keizersland in De Stentor op dat het nu al omzet misloopt door de zondagsopening van supers. De snackbar vreest dat deze omzetderving verder toeneemt wanneer de gemeenteraad akkoord gaat met de verruiming van openingstijden.

Cees Camphuis van het Sallands Eethuis in Deventer zegt de opening van supermarkten op zondag goed te merken. ‘Voor kleine ondernemers is het een slecht zaak dat de supermarkten steeds meer mogen’, aldus Camphuis.

Niet alle fastfoodondernemers zijn bang voor omzetderving door verruiming van de openingstijden van supermarkten. Het is dan ook ondenkbaar dat er vanuit de Deventerse fastfoodbranche gezamenlijk bezwaar wordt aangetekend tegen de ruimere zondagopenstelling.

Reageer op dit artikel