nieuws

Enschede stelt extreem hoge eisen aan fastfoodrestaurant

Bedrijfsvoering

De gemeente Enschede is op zoek naar een kandidaat voor een fastfoodrestaurant met drive-through, voor een specifieke locatie aan een bedrijventerrein. Het gemeentebestuur denkt dat de locatie zo goed is dat ze diverse eisen stelt aan de exploitatie en bovendien de hoofdprijs voor de grond hoopt te vangen.

Enschede stelt extreem hoge eisen aan fastfoodrestaurant

De locatie, aan een druk kruispunt, bij een bedrijventerrein wordt door de gemeente zeer geschikt geacht voor een fastfoodrestaurant. De gemeente wil de grond dan bij inschrijving verkopen om zo de hoogste prijs te vangen.

Waslijst aan eisen

Bovendien moet de exploitant aan een aantal randvoorwaarden voldoen. Er worden eisen gesteld aan het ontwerp van het gebouw en parkeerplaatsen dienen op eigen terrein te worden aangelegd. Daarnaast eist het gemeentebestuur dat het bedrijf een minimumaantal mensen aanneemt die moeilijk aan het werk komen. Ook de openingstijden zijn gelimiteerd, het bedrijf moet ’s nachts uiterlijk om 2.00 uur sluiten.

Het restaurant mag een grootte krijgen van 600 tot 800 vierkante meter, dat is inclusief een drive-through en een eerste verdieping. Binnen twee jaar nadat de laatste vergunning rond is dient het restaurant te openen.

Kandidaten

Ondanks de waslijst aan eisen zijn er kandidaten, maar welke dat zijn wil de gemeente volgens dagblad Tubantia niet vertellen. Gezien de eisen en de bedrijfsoppervlakte, lijkt de locatie alleen voor ketens als McDonald’s en Burger King haalbaar.

Reageer op dit artikel