nieuws

Eis: 42 maanden cel voor vijf cafetariaovervallen

Bedrijfsvoering

De officier van justitie heeft voor vijf cafetariaovervallen 3,5 jaar geëist tegen een negentienjarige Helmonder. Samen met anderen beroofde hij de Helmondse cafetaria de Parell zelfs drie keer.

Eis: 42 maanden cel voor vijf cafetariaovervallen

De officier van justitie eiste 42 maanden cel tegen de Helmonder. Hij vond niet alleen de feiten ernstig maar de man ook hardleers. Na de vijfde overval trof de politie de man aan onder een bed met het geld nog in zijn sokken. In afwachting van zijn rechtszaak kwam de man vrij en pleegde prompt een straatroof.

De buit bij de cafetaria’s bestond telkens uit geld en sigaretten. De officier zei zich voor te kunnen stellen dat met name de exploitanten van De Parell doodsangsten uistonden. Bij de overvallen was een mes en nepwapen in het spel, meldt het Eindhovens Dagblad. De uitspraak van de rechter is 1 augustus. Eerder werden handlangers die aan een off meer overvallen meededen al tot anderhalf jaar veroordeeld.

Reageer op dit artikel