nieuws

Eigenaar groothandel bedorven vlees dood

Bedrijfsvoering

De eigenaar van de Duitse groothandel waar vorige week bedorven vlees is gevonden wat op de Nederlandse markt is beland, is dood. Georg Bruner heeft woensdag zelfmoord gepleegd door zich op te hangen in zijn huis.

Eigenaar groothandel bedorven vlees dood

Dat meldt de nieuwsbrief van Meat and Meal. Volgens de politie gaat het met 100 procent zekerheid om zelfmoord. Volgens Bruners vrouw leed haar man de laatste week enorm onder de publieke opinie naar aanleiding van het omvangrijke vleesschandaal in Duitsland, waarbij zijn bedrijf betrokken was. Tot zijn dood heeft Bruner gezwegen over alle aantijgingen.

Gisteren maakte een woordvoerder van Europees Commissaris Markos Kyprianou bekend dat het bedorven vlees uit Beieren is geleverd aan Nederland en zeven andere EU-landen. Onderzoek in de boekhouding heeft transporten naar Nederland aan het licht gebracht. Het gaat om vlees voor shoarmazaken en Aziatische restaurants.

Reageer op dit artikel