nieuws

Eetplezier De Bestse Snackbar wordt honderdste Kwalitaria

Bedrijfsvoering

Kwalitaria bereikt een mijlpaal. De cafetariaformule van franchise friendly concepts (ffc) in Zeist verwelkomt de honderdste vestiging in zijn gelederen. In mei wordt Eetplezier De Bestse Snackbar in Best van Jos en Nathalie van Alphen omgebouwd tot Kwalitaria nummer 100.

Eetplezier De Bestse Snackbar wordt honderdste Kwalitaria

‘De 100ste Kwalitaria komt in Best! Kwalitaria XL !!! We hebben er zin in, open vanaf 21 mei 2012’, twitterde Jos van Alphen (@JvanAlphen) gisteravond. Zijn bedrijf wordt omgebouwd tot een zogenaamde Kwalitaria XL, een fastservice restaurant dat volgens ffc klaar is voor de toekomst. Kwalitaria XL is de extensie van de formule waarbij de consument de keuze heeft uit een royaal aanbod aan gerechten en tussendoortjes.

Familierestaurant

De Bestse Snackbar heeft een lange historie en groeide met zijn tijd mee. Het bedrijf werd in 1972 als snackloket in een woonkamer in gebruik genomen door de vader van Van Alphen die het bedrijf in 1982 overnam. In 2006 bouwden Jos en Nathalie hun traditionele snackbar om tot een familierestaurant onder de naam Eetplezier De Bestse Snackbar. De door Van Alphen en groothandel Van Oers opgezette formule die na een paar jaar al weer ter ziele ging.

Eén van de unieke facetten van het bedrijf, namelijk eigen fritesproductie, zal gehandhaafd blijven na de ombouw tot Kwalitaria XL.

Duurzaam en verantwoord ondernemen

De ondernemers streven niet alleen naar topkwaliteit en een hoge graad van service, maar willen ook top presteren op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zullen Jos en Nathalie van Alphen verregaande maatregelen nemen op het gebied van de scheiding van afval, het indammen van de hoeveelheid afval, energiebesparing en hergebruik van water.

Jos van Alphen is niet alleen een ervaren cafetariahouder, maar ook bekend in de branche. Hij was sectorbestuurder bij Koninklijke Horeca Nederland en behaalde in 2007 de eerste plek in de Cafetaria Top 100.

Reageer op dit artikel