nieuws

Eerste Hollandse automatiek opent in Brazilië

Bedrijfsvoering

Brazilië heeft zijn eerste automatiek met Hollandse snacks. Marcus Vinicius de Lima, een Braziliaan die twaalf jaar in Nederland woonde, opende de Febo look-a-like in Sao Paulo.

Eerste Hollandse automatiek opent in Brazilië

In de automatiek zijn traditionele Hollandse snacks te vinden waaronder diverse kroketten, en een bamischijf. In het eerste weekend trokken duizenden Brazilianen hun eerste Nederlandse snacks. De reacties waren positief, mede door de redelijke prijs.

Nederlandse kok als leermeester

De snacks worden lokaal gemaakt. De ondernemer liet een Nederlandse kok over komen om de Brazilianen de fijne kneepjes van het vak te leren. De ingrediënten komen uit Brazilië, behalve de frites. Die komt, net als de loketautomaatjes van ADM, uit Nederland.

Lange voorbereiding

Vinicius de Lima, die voorheen goed geld verdiende met een keten van benzinepompen,wil Quickies in vijf jaar uitbouwen tot een keten van 180 vestigingen. Hij is tijdens de voorbereiding niet over een nacht ijs gegaan, zegt hij in de Telegraaf. ’Natuurlijk ben ik niet de eerste Braziliaan die potentieel zag in ’eten uit de muur’. Om het ook in praktijk te brengen is een ander verhaal. Ik lanceer in één keer een nieuw concept, een nieuw merk en nieuwe producten. Het heeft me niet voor niets vijf jaar gekost om het voor te bereiden.’

Reageer op dit artikel