nieuws

Duitsland wil snacks extra belasten

Bedrijfsvoering

In de strijd tegen overgewicht en ongezonde voeding wil Duitsland snacks en snoep extra belasten. Politici van de regeringspartijen in Berlijn overwegen een btw-verhoging van 7 naar 19 procent.

Duitsland wil snacks extra belasten

De hogere belasting moet gelden voor dikmakende levensmiddelen die veel suiker en vet bevatten, zoals chips en chocolade. De kritische politici vinden het onbegrijpelijk dat voor snoep en snacks het lage btw-tarief geldt. Ongezond eetgedrag moet financieel onaantrekkelijk worden, luidt de teneur.

De levensmiddelenbranche reageerde afwijzend, meldden Duitse media zondag. Niet het voedsel is ongezond, maar het eetgedrag van sommige consumenten, stelde een woordvoeder van de sector. Hij noemde het voorstel een nieuwe poging de regeringskas te spekken.

Reageer op dit artikel