nieuws

Duitsers eten het meest bij McDonald’s

Bedrijfsvoering

Duitsers geven het meeste geld aan buiten de deur eten uit bij McDonald’s, dat net als in Nederland de grootste restaurantketen is. De keten staat ook in omzet bovenaan. Onderzoekers stelden een top-tien van best presterende restaurantketens in Duitsland samen.

Duitsers eten het meest bij McDonald’s

Plaats twee en drie worden daarin bezet door Lufthansa Sky en Burger King. Daarna loopt het op van vier tot tien met: Tank & Rast, Nordsee, Metro, Karstadt, Idea, Aral en Subway.

De restaurantketens doen het goed in Duitsland, vooral de fastfoodmerken. Gemiddeld zagen de ketens uit de top-10 een omzetstijging van 5,7 procent in 2007. McDonald’s, Burger King en Subway bleken de sterksten.

McDonald’s Duitsland haalde in 2007 een omzet van 2699 miljoen euro. De nummers twee en drie in de verkiezing behaalden respectievelijk 720 en 710 miljoen, meldt Algemeine Hotel- und Gastronomie-Zeitung (AHGZ).

Bekijk hier meer cijfers over deze top-10.

Meer McDonald’s berichten:

Reageer op dit artikel