nieuws

Doorstart Perfecta na faillissement

Bedrijfsvoering

Bakwandenfabrikant Perfecta Nederland uit Utrecht is failliet verklaard nadat het bedrijf begin augustus surseance van betaling kreeg. De activiteiten worden door Kiremko in Woerden voortgezet onder de naam Kiremko Perfecta.

Doorstart Perfecta na faillissement

Juni dit jaar is Perfecta door Blue Cat Holding, het moederbedrijf van Kiremko, overgenomen. De bedoeling was dat Perfecta de komende jaren nog als zelfstandige bakwandenfabrikant door het leven zou gaan. Afgelopen zomer bleek echter de orderportefeuille zodanig te zijn dat zelfstandige voortzetting van Perfecta niet haalbaar was.

Daarbij kwam dat de Perfectafabriek annex showroom veel te duur was gehuisvest op een A-lokatie aan de snelweg A2. ‘Er was structureel te weinig werk. We zouden geld moeten stoppen in een bodemloze put om de omzet te verhogen, en dat zou ten koste van Kiremko gaan’, zegt directeur Jaco Geerlof van Blue Cat/Kiremko. Daarop werd surseance van betaling aangevraagd en verleend. ‘We wilden een doorstart maken maar dat bleek uiteindelijk niet mogelijk. Toen heeft de bewindvoerder het faillissement aangevraagd.’

Per 10 september heeft Perfecta alsnog een soort doorstart gemaakt en is in Kiremko opgenomen. De twee bedrijven gaan voortaan onder de naam Kiremko Perfecta door het leven en het bedrijf is van de te dure huisvesting in Utrecht af. De productie en verkoop van Perfecta worden overgeheveld naar Woerden. ‘We garanderen de service en garantie. Bovendien lopen de bestaande orders van Perfecta gewoon door’, verzekert Geerlof.

Reageer op dit artikel