nieuws

Directeur Bakker Bart stapt op

Bedrijfsvoering

Rob Terstappen heeft zijn functie als algemeen directeur van Bart’s Retail, moederbedrijf van broodjesketen Bakker Bart. Terstappen stapte op nadat de franchisenemers zware kritiek uitte op zijn bestuur.

Directeur Bakker Bart stapt op

De raad van commissarissen van Bart’s Retail maakte dit vrijdag bekend. Het is het directe gevolg van de motie van wantrouwen die een grote afvaardiging van franchisenemers tegen de directie indiende.

Nu vinden ‘constructieve’ gesprekken plaats tussen het franchisebestuur en de commissarissen om de crisis op te lossen. Ook is een onafhankelijke waarnemer aangesteld.

De raad laat weten de beslissing van Terstappen te betreuren. De raad steunde zijn beleid en geboekte resultaten. Zittende leden van het managementteam nemen de directietaken voorlopig waar.

Wim Löbker, franchisenemer in Gouda en initiatiefnemer voor de crisisvergadering waarin de motie van wantrouwen werd opgesteld, laat tegenover vakblad Bakkerswereld weten dat er tot op heden geen overeenstemming is over de inhoud van die motie tussen franchisenemers en franchisegever.

Wel hebben de raad en de waarnemende directie volgens Löbker erkend dat op het gebied van communicatie en naleving van gemaakte afspreken veel te verbeteren valt.

Zie ook:

Reageer op dit artikel