nieuws

Culinair getinte hamburgers bij Burger King

Bedrijfsvoering

Burger King in Nieuw Zeeland heeft een serie van zes bijzondere (hamburger)broodjes op de kaart gezet. De broodjes vallen op door het gebruik van ingrediënten als mango, lime, knoflook en avocado.

Culinair getinte hamburgers bij Burger King

De tweede hamburgerketen van de wereld heeft de nieuwe serie broodjes Crown Jewels (kroonjuwelen) als naam gegeven. De naam zegt al dat het niet om standaard hamburgers op standaard broodjes gaat.

De serie bestaat uit zes broodjes. Daarvan drie hamburgerbroodjes met namen als Hell Raiser, Blazing Saddle en Sweet Ride. Die bevatten, naast een hamburger ingrediënten, als avocado, lime sauce of cajunkruiden. Daarnaast drie bijzondere broodjes met kip (Blaster, Cracker Jack en Mango Jammin’) die al even bijzonder namen hebben en ingrediënten bevatten.

De broodjes zijn weliswaar opvallend samengesteld maar niet zo culinair dat ze de massa niet aan zouden spreken. Daarvan getuigt de slogan ‘Flash, but not to flash’ (trendy, maar niet te) die de keten hanteert.

Een reden voor de introductie kan de flinke groei van Burger Fuel zijn. Een Nieuw Zeelandse franchiseketen die inmiddels 13 zaken telt waar naar eigen zeggen ‘hamburgers voor echte lekkerbekken’ op de kaart staan.

De culinair getinte broodjes van Burger King in Nieuw Zeeland lopen inmiddels zo goed dat er al belangstelling zou zijn vanuit Miami, vestigingsplaats van het hoofdkwartier van de tweede hamburgerketen van de wereld.

Reageer op dit artikel