nieuws

Computerspel tegen overvallen in de maak

Bedrijfsvoering

Studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) ontwikkelen een computerspel dat winkelpersoneel moet wapenen tegen overvallen. De kick off van het project had plaats bij een cafetaria in Arnhem.

Computerspel tegen overvallen in de maak

Met een net echte overval op een cafetaria werd de aftrap verricht van het project dat een initiatief is van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) waarin politie, justitie, overheid en bedrijfsleven samenwerken om criminaliteit tegen te gaan. Tijdens de (net echte) rollenspellen, zoals de cafetariaoverval en een winkeldiefstal, hebben de studenten onder meer geleerd hoe ze hun kansen vergroten om de overval zonder grotere kleerscheuren te doorstaan en de-escalerend op te treden. Kennis die ze van pas komt bij de ontwikkeling van de computergames.

Gamen tegen overvallen

De games worden ontwikkeld door ruim vijftig studenten van de opleidingen Communication & Multimedia Design en Informatica van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) . Het worden een interactieve (rollenspel) game, en enkele mini games die online gespeeld kunnen worden. Het doel is om winkelcriminaliteit en roofovervallen terug te dringen door winkelpersoneel bewuster te maken, en handvatten aan te reiken om het eigen handelen te verbeteren. De speler kan in het interactieve spel punten verdienen door beter om te gaan met voorgespiegelde scenario’s. De minigames moeten in het najaar af zijn, het volwaardige spel volgt over een half jaar.

Na beoordeling door een commissie komt een deel van de games in december op de site van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Gelderland Midden te staan.

Reageer op dit artikel