nieuws

Colijn laakt plannen overheid en voedingscentrum

Bedrijfsvoering

Waanzinnige kul’, reageert sectorvoorzitter F&IJ Maarten Colijn op half februari gepresenteerde voorstellen van minister Hoogervorst van Volksgezondheid en het Voedingscentrum.

Hoogervorst wil harde afspraken met snackfabrikanten over op jongeren gerichte reclame. Het Voedingscentrum pleit ervoor dat industrie en horeca 1 procent van hun reclame-uitgaven afdragen voor objectieve voorlichting.

Colijn vreesde al voor overheidsingrijpen. ‘Nu krijgen wij het hele vetzucht verhaal op ons bordje. Terwijl we als branche veel doen met bijvoorbeeld de promotie van vloeibaar frituurvet. Bovendien bieden cafetaria’s en fastfoodbedrijven vaker gezonde alternatieven als salades’ Volgens de branchevoorman dient de overheid een hand in eigen boezem te steken. ‘Gym- en zwemlessen worden amper gegeven op scholen. Bovendien zijn dit jaar subsidies voor sportverenigingen verminderd. Terwijl overgewicht toch voor een deel komt omdat mensen te weinig bewegen.’

Reageer op dit artikel